Σχολική Παιδαγωγική

978-618-82051-0-9

Νέα Πλήρως Αναμορφωμένη Έκδοση.
Το βιβλίο πραγματεύεται τη θεματική του επιστημονικού κλάδου που ονομάζεται Σχολική Παιδαγωγική και διαιρείται σε τρία μέρη.

Περισσότερες λεπτομέρειες

16,20 €

18,00 €

-10%

Κωδικός ISBN 978-618-82051-0-9
Κωδικός Ευδόξου 50662514
Συγγραφέας Παναγιώτης Ξωχέλλης
Έτος ανατύπωσης 2016
Έτος Έκδοσης 2015
Βιβλιοδεσία Σκληρό εξώφυλλο
Διαστάσεις 17x24
Σελίδες 208
Βάρος 596gr

Ο Παναγιώτης Δ. Ξωχέλλης υπήρξε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου και από το 1975 είναι καθηγητής της Παιδαγωγικής στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα και η συγγραφική του δραστηριότητα εστιάζονται στη διδακτική έρευνα, στην εκπαίδευση και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και σε θέματα εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης.

Το βιβλίο πραγματεύεται τη θεματική του επιστημονικού κλάδου που ονομάζεται "Σχολική Παιδαγωγική" και διαιρείται σε τρία μέρη. Το πρώτο μέρος εξετάζει το σχολείο, ως κοινωνικό θεσμό και εστία της εκπαιδευτικής διαδικασίας, στους βασικούς σταθμούς εξέλιξής του, καθώς και σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμιστικές παρεμβάσεις που έγιναν στη μεταπολεμική περίοδο γενικά και ιδιαίτερα στη χώρα μας. Το δεύτερο μέρος πραγματεύεται τις δύο βασικές λειτουργίες του σχολείου, κοινωνικοποίηση και διδασκαλία, από θεωρητική και ερευνητική σκοπιά. Το τρίτο μέρος, τέλος, έχει ως αντικείμενο τους δύο βασικούς συντελεστές της εκπαιδευτικής διαδικασίας, τον εκπαιδευτικό και το μαθητή, σε ό,τι αφορά τους διακριτούς ρόλους τους και τις κύριες δραστηριότητές τους στο σχολείο. Το δημοσίευμα αυτό αποτελεί χρήσιμο και απαραίτητο βοήθημα για φοιτητές, υποψήφιους και εν ενεργεία εκπαιδευτικούς, καθώς και για κάθε αναγνώστη που είναι ευαισθητοποιημένος για θέματα σχολικής εκπαίδευσης, εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και εκπαιδευτικής πολιτικής.

Βαθμολογία 
21-12-2015

Εξαιρετικό πόνημα

Το βιβλίο του Παναγιώτη Ξωχέλλη είναι ένα ίσως το απαραίτητο βιβλίο για τον κλάδο της παιδαγωγικής στην Ελλάδα. Το μαρτυρούν άλλωστε οι επανεκδόσεις του...

  • 1 στους 1 επισκέπτες βρήκαν την κριτική του χρήσιμη.

Κάντε κριτική

Σχολική Παιδαγωγική

Σχολική Παιδαγωγική

Νέα Πλήρως Αναμορφωμένη Έκδοση.
Το βιβλίο πραγματεύεται τη θεματική του επιστημονικού κλάδου που ονομάζεται Σχολική Παιδαγωγική και διαιρείται σε τρία μέρη.

Περίγραμμα Εισηγήσεων

Αρχείο PDF με το περίγραμμα εισηγήσεων που συμπεριλαμβάνει τον τόμο του Παναγιώτη Δ. Ξωχέλλη

Downloads (210.53k)

Δημοφιλή προϊόντα

30 ακόμα προϊόντα στην ίδια κατηγορία: